CURRYLINJER BERÖR OSS ALLA
 
 Startsidan 

DIN EGEN PROVA-PÅ-TEST

 
 

   


Du har kanske läst eller hört talas om currylinjer men aldrig fått möjligheten att själv få känna på dessa. Det är ju så att det är först när Du på egen hand får känna på ett currykryss som det blir verklighet. Lyssnar vi till vad folk säger så möter Du hur många åsikter och synpunkter som helst. Därför är det extra viktigt att Du själv får känna på currykrysset med ett par vinkelpekare. Därefter kan Du dra Dina egna slutsatser från det som sägs och skrivs i ämnet. Du vet vad Du skall ta till Dig och vad som bör förkastas.

Du börjar med att tillverka ett par vinkelpekare. Dessa kan Du tillverka av vilket material som helst. Trä, plast eller järn. Eftersom det är Din kropp som är instrumentet och vinkelpekarna bara visar vad Din kropp känner så har materialet ingen betydelse. Jag föreslår att Du börjar med en modell som jag av erfarenhet vet fungerar mycket bra och alla som kommer till en prova-på-dag brukar lyckas med.

Du letar fram en 60 cm lång järntråd 1,5 - 2,5 mm tjock. Tråden kan Du hitta i en hobbyaffär eller i garaget. I annat fall kan Du säkert få en bit av en hantverkare. Många använder svetstråd. Det är bra om den är lite lagom styv och inte för tunn. Tråden klipper Du av i två 30 cm långa längder. Bocka trådarna så att den ena delen blir 10 cm och den andra delen 20 cm. Försök att få böjen i rät vinkel. Du kan ta hörnet på ett pappersark som mall. Sist putsar Du av trådändarna med en fil så att de inte känns vassa. Inte nödvändigt men det känns bättre.

Nu börjar Du med att söka upp ett currykryss som naturen redan har valt ut åt Dig. Djuren kan currylinjer och kan nu hjälpa Dig. Ett skatbo ligger alltid i ett negativt currykryss. Är det ett skatbo som Du kan stå rakt under så har Du med all säkerhet ett bra currykryss där. Ett lövträd som gör en tydlig krök åt något håll. Ett träd som växer fritt men ändå gör en krök utan att Du kan finna någon orsak. Där trädet har sitt markfäste har Du troligen ett currykryss.

Du ställer Dig en meter från det troliga currykrysset och tar en vinkelpekare i var hand. Den korta delen håller Du i Din hand. Den längre delen riktas rakt fram. Du håller vinkelpekaren med Dina fingertoppar. Låt alla fyra fingrarna ha kontakt med vinkelpekaren. Tummens övre del stödjer från andra hållet. Håll kröken på vinkelpekaren en till två centimeter ovanför pekfingret. Detta för att vinkelpekaren skall kunna röra sig fritt utan att fastna på knogen. Se bilden överst på sidan. Din känslighet blir mycket större när Du använder Dina fingertoppar. Det finns slagrutefolk som hellre använder hela handen och håller vinkelpekaren ungefär som Du håller en skidstav. Med det greppet får Du inte någon fingertoppskänsla.

Du håller vinkelpekarna som jag gör på huvudsidan. Du slappnar av i överarmen och i hela kroppen så mycket som möjligt. Händerna bör vara ett par decimeter från varandra. Du håller nu en vinkelpekare i var hand så löst som möjligt med fingertopparna och riktar den långa delen av pekarna rakt fram. Nu är Du klar för din prova-på-test.

Nu börjar Du att mycket sakta vandra in i currykrysset. När Du har kommit in i currykrysset stannar Du där och står kvar i krysset med hela kroppen. Du står och bara känner in. Du kan tänka på vädret eller vad Du vill. Efter en stund så börjar Dina vinkelpekare att sakta röra sig åt vänster eller höger. De kan röra sig lite olika i början, så låt dem bara hållas. Du behöver inte tänka på dem. Det räcker med att Du kikar lite vad som händer, samtidigt kan Du känna efter hur det känns i Din kropp.

I currykrysset förlorar Din kropp kraft fort och det kan ibland kännas som yrsel, illamående eller ont i en led. Den vanligaste känslan är att det efter en stund sticker och pulserar i Dina fingertoppar. Det är bra för här känner Du att det är något som händer. Currykrysset har blivit verklighet! Vinkelpekarna rör sig och det sticker i fingertopparna.

När Du har stått några minuter i currykrysset så är det dags att Du går ur och vilar en stund. Efter en vilostund så kan Du göra om samma övning och nu rör sig Dina vinkelpekare snabbare. Det beror på att nu har Ditt undermedvetna identifierat currykänslan i din kropp.

Sover Du på saken och återvänder till Ditt currykryss någon dag senare, så märker Du hur Dina vinkelpekare nu rör sig mer och mer bestämt.

Håll med om att det är en häftig upplevelse när Dina vinkelpekare rör sig. Ett okänt kraftfält som Du vill veta mer om. En gör-det-själv bok som CURRYLINJER BERÖR OSS ALLA del 1, eller en dagskurs är kanske något att fundera på som fortsättning.

Lycka till med Dina tester!
Erik Welamson